Reuniune de lucru

Astăzi, 15 februarie, la Solotvino, Ucraina, prin grija Oficiului Consular al României de aici, în parteneriat cu Administrația de Stat a Regiunii Transcarpatia s-a desfășurat o reuniune de lucru dedicată dezvoltării proiectelor transfrontaliere între România și Ucraina pentru perioada 2021-2027. Întâlnirea s-a bucurat de asistența tehnică a biroului regional de cooperare transfrontalieră Suceava.

Menționăm faptul că pe Programul de Cooperare România – Ucraina Primăria Poienile de sub Munte derulează un proiect transfrontalier în parteneriat cu comuna Bocicoiu Mare și Raionul Verchovyna din Ucraina. Primăria Poienile de Sub Munte l-a delegat pe domnul Vasile Popovici în calitate de manager de proiect pentru a participa la această reuniune în vederea accesării următoarei linii de finanțare 2021-2027.

La eveniment a fost prezent consulul României la Solotvino, Florin Grațian Pârvu, de altfel, inițiatorul acestei întâlniri, conducerea Administrației Regionale Transcarpatia, reprezentată de Viktor Mykyta, președintele Administrației de Stat a Regiunii Transcarpatia, președinții de consilii raionale, dar și primari de pe cursul superior și inferior al râului Tisa. Din Maramureș și Satu Mare au participat 20 de primari, însoțiți de specialiști în redactarea și implementarea proiectelor transfrontaliere, reprezentanți ai Instituției Prefectului din județului Maramureș și ai Consiliul Județean Maramureș, reprezentanți ai comunității românești din Transcarpatia.

Scopul reuniunii de astăzi a urmărit facilitarea contactelor dintre reprezentanți ai autorităților din România și Ucraina pentru dezvoltarea de proiecte transfrontaliere în cadrul exercițiului financiar 2021-2027.

 

Cooperarea în regiunea transfrontalieră, viitorul program Interreg NEXT România-Ucraina 2021-2027, va avea interesul, susținerea și sprijinul consulatului României la Solotvino, și, mai precis, a domnului consul Florin Grațian Pârvu, dar și al Administrației Regionale din zona Transcarpatia, precum și al autorităților din zona Maramureș.

Programul Interreg NEXT România-Ucraina petru perioada 2021-2027 este gestionat de către Ministerul Dezvoltării lucrărilor publice și Administrației în calitate de autoritate de management, iar biroul regional de cooperare transfrontalieră Suceava va asigura secretariatul tehnic pentru acest program.

În perioada 2021-2027 Uniunea Europeană finanțează Programul Interreg NEXT România-Ucraina ca o continuare a programului operațional comun din perioada 2014-2020. Se adresează zonei aflate la granița dintre România și Ucraina și își propune să contribuie la dezvoltarea economică și îmbunătățirea calității vieții oamenilor din zonele de granițe prin investiții, precum: dezvoltarea comunităților, educația, sănătatea, cultura, turismul, precum și securitatea și securizarea frontierelor.

Întâlnirea de astăzi a venit în sprijinul tuturor celor prezenți, atât pentru promovarea oportunităților de finanțare pe care le oferă viitorul program România-Ucraina, cât și pentru pregătirea reală a unor viitoare proiecte de cooperare și găsirea unor parteneri.

Despre Comuna Poienile de sub Munte

Vedeți și:

Public event – english version

Radu Trufan, president of USR PLUS Maramureș, and Alexa Fircan, mayor of Poienile de Sub …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *