Încep lucrările de extindere și reabilitare a dispensarului uman din comuna Poienile de sub Munte

Comuna Poienile de sub Munte implementează proiectul „ Acțiuni comune pentru îmbunătățirea gestionării și controlului transfrontalier al indicatorilor epidemiologici la populația RO-UA”, proiect finanțat prin Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020 (ENI Grant). Cod proiect: 1HARD/4.1/26.

Proiectul este implementat în parteneriat cu Consiliul Local Verkhovyna și Consiliul Local Velykyi Bychkiv din Ucraina și are ca obiectiv principal îmbunătățirea indicatorilor de pericol epidemiologic în regiunea RO-UA prin acțiuni comune cu impact pozitiv asupra incidenței infecțiilor cu transmitere sexuală in 24 de luni.

In urma parcurgerii etapelor necesare, astazi fost predat către constructor amplasamentul în vederea demarării lucrărilor de extindere și reabilitare a Dispensarului Uman din comuna Poienile de sub Munte.

Pe lângă modernizarea unității medicale, proiectul aflat in desfășurare prevede și îmbunătățirea provocărilor actuale ale infecțiilor cu transmitere sexuală prin 3 acțiuni comune în timpul implementării proiectului precum și dezvoltarea abilităților profesionale pentru 10 profesioniști din domeniul medical prin organizarea unui atelier privind patologiile infecțioase de obstetrica-ginecologie.

Valoarea totală a proiectului este 1,509,208.49 Euro (7,467,412.69 lei), având Grant aprobat: 1,278,155.06 Euro, Comunei Poienile de sub Munte revenindu-i suma de 612,193.27 Euro.

Proiectul este implementat în perioada 29 Aprilie 2021- 28 Aprilie 2023.

Programul operațional comun România – Ucraina 2014 – 2020 este finanțat de Uniunea Europeană prin Intermediul instrumentului European de Vecinătate și co-finanțat de statele participante în program.

Orice informații suplimentare se pot obține prin coordonator proiect, d-na Monica Dinu, telefonic la numărul

0728820939 sau prin email, folosind adresa monicaddinu@yahoo.com.

 

Despre Comuna Poienile de sub Munte

Vedeți și:

Eveniment public

Radu Trufan, președinte USR PLUS Maramureș, și Alexa Fircan, primarul comunei Poienile de Sub Munte, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *