Eveniment de prezentare in Poienile de sub Munte

Domeniul medical este unul dintre principalele domenii care se dezvoltă continuu. Atât România, în special județul Maramureș, cât și Ucraina, Consiliul Raional Verkhovyna, respectiv Consiliul Local Velykyl Bychkiv sunt interesate de acest aspect, arătând deschidere, precum și preocupare pentru a oferi servicii medicale de înaltă calitate comunităților.
Alexa Chifa, primarul comunei Poienile de Sub Munte, a înțeles importanța implementării proiectelor bilaterale care sunt un câștig pentru ambele părți implicate.
”Acțiuni comune pentru îmbunătățirea gestionării și controlului transfrontalier al indicatorilor epidemiologici la populația Ro-UA” este un proiectul care are o valoare totală de 1.509.208.49 euro, din aceste fonduri, comunei Poienile de Sub Munte revenindu-i suma de 612.193.27 euro. Pe lângă reabilitarea și reamenajarea unor cabinete medicale, vor fi pregătite cadre medicale de specialitate cu privire la patologia obstetrică-ginecologie. Totodată, se vor desfășura campanii de sensibilizare, de informare, cu privire la bolile cu transmitere sexuală, HIV/SIDA, urmând să se organizeze o campanie importantă de screening în rândul comunităților cuprinse în proiect.
Iată că accesul la educație, la un stil de viață sănătos, accesul la servicii medicale vor avea un efect benefic asupra populației din zona transfrontalieră.

Sursa: Facebook

Despre Comuna Poienile de sub Munte

Vedeți și:

Eveniment public

Radu Trufan, președinte USR PLUS Maramureș, și Alexa Fircan, primarul comunei Poienile de Sub Munte, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *