Eveniment public

Radu Trufan, președinte USR PLUS Maramureș, și Alexa Fircan, primarul comunei Poienile de Sub Munte, au fost prezenți miercuri, 7 iulie, la întâlnirea de lucru din cadrul proiectului ”Acțiuni comune pentru îmbunătățirea gestionării și controlului transfrontalier al indicatorilor epidemiologici la populația Ro-UA”. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană, având o valoare totală de 1.509.208.49 euro. Din aceste fonduri, comunei Poienile de Sub Munte îi revin 612.193.27 euro.
”Este un pas important pentru comunitate. Domeniul medical este unul care se dezvoltă continuu. Atât România, în special județul Maramureș, cât și Ucraina, Consiliul Raional Verkhovyna, respectiv Consiliul Local Velykyl Bychkiv sunt interesate de acest aspect, arătând deschidere, precum și preocupare pentru a oferi servicii medicale de înaltă calitate comunităților implicate. Facilitarea accesului la serviciile medicale vor avea un efect benefic asupra populației din zona transfrontalieră”, a precizat Radu Trufan.
Alexa Chifa a mulțumit tuturor celor implicați, cadrelor medicale, dar și reprezentanților administrațiilor celor două regiuni, care au înțeles importanța implementării proiectelor bilaterale.
”La nivelul comunei noastre vor fi reabilitate și reamenajate trei cabinete medicale. Totodată, în cadrul proiectului vor fi pregătite și cadre medicale de specialitate din Ucraina și Maramureș cu privire la patologia obstetrică-ginecologie, urmând să se desfășoare campanii de sensibilizare, de informare, cu privire la bolile cu transmitere sexuală, HIV/SIDA. De asemenea, se va organiza o campanie importantă de screening în rândul comunităților cuprinse în proiect”, a subliniat primarul comunei Poienile de Sub Munte.
Prin acest proiect se are în vedere accesul tinerilor, și nu numai, la educație, dar și la un stil de viață sănătos.
Sursa: https://www.facebook.com/USRPLUSMaramures

Despre Comuna Poienile de sub Munte

Vedeți și:

Dispensarului uman din comuna Poienile de sub Munte va fi modernizat

Comuna Poienile de sub Munte implementează proiectul „ Acțiuni comune pentru îmbunătățirea gestionării și controlului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *